Koronapassi käytössä teatterissamme 24.11.2021 alkaen. Tutustu turvallisuusohjeisiimme

Turvallisuusohjeet

Ohjeistus on voimassa toistaiseksi. Päivitämme sitä tilanteiden ja viranomaisohjeistuksen muuttuessa. Tehdään teatterista turvallinen ja mukava elämys!

Meille Valkeakosken kaupunginteatterissa yleisöturvallisuus on erittäin tärkeää. Huolehdimme turvallisesta esitystoiminnasta tiiviissä yhteistyössä viranomaisten kanssa. Koronapassi perustuu ravintolarajoituksiin.

Päivitämme teatterin turvallisuusohjeistusta aina viranomaisohjeistusten mukaisesti. Tutustu myös Suomen Teatterit ry:n kansalliseen yleisöturvallisuusohjeistukseen.

Koronapassi käyttöön Valkeakosken kaupunginteatterissa 24.11.2021 alkaen

Hallitus on päättänyt uusista koronarajoituksista Pirkanmaalle. Kaupungin valmiusjohtoryhmän linjauksen mukaan Valkeakosken kaupunginteatteri ottaa koronapassin käyttöön 24.11.2021 alkaen. Koronapassikäytäntöön siirrytään, jotta voimme palvella kävijöitämme vastuullisesti, turvallisesti ja tasapuolisesti niin teatterin ravintolassa kuin katsomoissammekin. Koronapassin ansiosta kaikki teatterin palvelut voidaan järjestää normaalisti.

Koronapassina toimii Omakannasta ladattava EU:n koronatodistus. Todistuksen saa, kun rokotukset on otettu, koronatauti sairastettu tai kun tuoreen koronatestin tulos on negatiivinen.

Koronapassi vaaditaan kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä kävijöiltä.

Otamme erikseen sähköpostitse tai puhelimitse yhteyttä asiakkaisiin, joilla on lippuja lähiaikojen tapahtumiin.

Ohjeet koronapassin lataamiseen ja käyttöön

 • Lataa koronapassi Omakannasta osoitteesta www.kanta.fi/koronapassi.
 • Koronapassin voi joko tulostaa tai näyttää ovella mobiililaitteelta.
 • Koronapassi ja henkilöllisyys tarkastetaan saapuessasi. Henkilöllisyys tulee osoittaa kuvallisella henkilöllisyystodistuksella esimerkiksi ajokortilla. Alle 18-vuotiaat voivat todistaa henkilöllisyytensä esimerkiksi Kela-kortilla.
 • Jos henkilö ei pysty hankkimaan koronapassia Omakannasta, hänen on oltava yhteydessä terveydenhuoltoon ja pyydettävä tulostettua todistusta.
 • Koronapassin lukijasovellus ei kerää tai tallenna kävijöiden terveystietoja tai muita todistusten tietoja.
 • Saavuthan ajoissa teatterille, jotta tarkastus ovilla sujuu jouheasti! Avaamme ulko-ovet tuntia ennen esityksen alkua.

Onko sinulla lippuja muttei koronapassia?

 • Voit saada esityksen lipunhintaa vastaavan lahjakortin tai rahasi takaisin. Ota siinä tapauksessa yhteyttä sähköpostitse kaupunginteatteri@valkeakoski.fi.
 • Valkeakosken kaupunginteatterin lipunmyynnissä voi asioida ilman koronapassia.

Kasvomaskit, hygienia ja turvavälit

 • Meillä on voimassa vahva maskisuositus. Käytä siis kasvomaskia, mikäli se on sinulle terveyssyistä mahdollista.
 • Huolehdi hyvästä yskimishygieniasta ja käytä käsidesiä, jota on helposti saatavilla kaikissa tiloissamme.
 • Pidä riittävästi etäisyyttä muihin katsojiin ja huomio myös turvaväli jonotustilanteissa.

Tule teatteriin vain terveenä

Jos epäilet, että olet sairas, älä tule teatteriin. Jos sinulla on koronaviruksen oireita tai olet altistunut koronatartunnalle, voit vaihtaa lippusi kuluitta vielä tuntia ennen esitystä olemalla yhteydessä lipunmyyntiimme. Voit soittaa lipunmyyntiimme puh. 040 335 7027. Lipunmyynti on avoinna tiistai ja torstai klo 12-18 sekä perjantai klo 12-15 ja tuntia ennen esitystä.

Saapuminen teatterille

Tulethan teatterille hyvissä ajoin, ovet avataan tuntia ennen esityksen alkua. Varaudu kuitenkin jonottamaan sisäänpääsyä. Henkilökuntamme ovat sinua vastassa teatterilla. Ota koronapassi ja henkilöllisyystodistus valmiiksi esille. Koronapassi tarkistetaan ulko-ovilla. Otamme katsojat tarvittaessa sisään kahdesta ovesta, pääovesta ja pääovesta katsottuna vasemmalla nurkan takana olevasta inva-ovesta.

Kaikilla aulapalvelun työntekijöillämme on visiiri tai kasvomaski. Henkilökuntamme on ohjeistettu ja koulutettu toimimaan sinun turvallisuutesi takaamiseksi.

Vaatesäilytys

Vaatesäilytys on käytössä. Sen toiminnasta vastaavat paikalliset urheiluseurat (Haka, Sorpa), joiden tukemiseen tuotto lyhentämättömänä menee. Varaathan vaatesäilytykseen 2 € käteistä rahaa. Vältä ruuhkaa naulakoilla.

Ravintolamme avataan tuntia ennen esitystä

Suosittelemme väliaikatarjoilujen ennakkovarausta. Varaukset ma-pe klo 9-15 puh. 045 667 7998.

Ovet katsomoon avataan 20 minuuttia ennen esitystä

Ovet katsomoon avataan noin 20 minuuttia ennen esityksen alkua, jotta vältymme ruuhkilta ovilla. Huomiothan ajankäytössäsi, että liikkuminen teatterissa voi viedä nyt normaalia enemmän aikaa.

Teatterin numeroidut paikat

Istumapaikat Hellin-näyttämöllä on numeroitu, lukuun ottamatta Nauraa tähtien kanssa esitystä. Vilho-näyttämöllä katsomopaikat ovat edelleen numeroimattomia. Jos tarvitset paikan induktiosilmukan kuuluvuusalueelta tai sinulla on liikuntarajoite, kerrothan siitä aulahenkilökunnalle teatteriin tullessasi.

Tehostettu siivous

Kaikkien yleisötilojemme siivousta on tehostettu.

Lippujen peruminen

Mikäli teatteri peruuttaa esityksen, olemme yhteydessä lipun ostaneisiin sähköpostitse, tekstiviestillä tai puhelimitse. Huomioithan, että mikäli haluat itse peruuttaa lippusi, sinun tulee ennen esitystä olla yhteydessä meihin sähköpostitse kaupunginteatteri@valkeakoski.fi tai lipunmyynnin aukioloaikoina puhelimitse tiistai ja torstai klo 12-18 sekä perjantai klo 12-15. puh. 040 335 7027. Huom! Emme ota vastaan tekstiviestejä.

Viimeksi muokannut: Suokas Marjut